15 Aralık 2012 Cumartesi

Tavuk Flambe

Merhaba bu günkü yemeğimiz Tavuk Flambe. Genelde zenginlerin masalarında show amaçlı yapılır.Adamın parası cebine fazla geliyor eee ne yapsın ortalığı alevlendirmeye başlıyor.Bakalım Tavuk Flambe'de neler var.

   Malzemeler           Miktar

* Tavuk Göğsü           300 gr            
* Domates                1 adet
* Sivri Biber              1 adet
* Soğan                    1 adet
* Tereyağ                 1 yemek kaşığı
* Tuz                       1 çay kaşığı
* Karabiber               1 çay kaşığı
* Viski                      yarım çay bardağı



 -Ön Hazırlıklar- 

* Tavuk göğüsü jüllienne doğranır.
* Domates, soğan, sivri biber küçük küçük doğranır.



-İşlem Basamakları-
1) Bir tavada (tavanın boyu uzun olmamalıdır.) tereyağ eritilir.
2) Tavuklar karabiber ve tuz ile karıştırılır. Tavuklar tereyağında pişirilir.
3) Tava geriye çekilir ve viski dikkatlice tavaya dökülür.
4) Tava hafifçe ateşe yaklaştırılır ve alevlenir.
5) Alevlenme bittikten sonra sivri biberler eklenir.
6) Soğan ve domateslerde eklenip pişmeye bırakılır.
7) Servis edilir.       AFİYET OLSUN :)